Најновије

Топ листа НВО надреалиста за место премијера Црне Горе!

Схизофрени предлог да Владу води особа из невладиног сектора, врло вероватно, може да се реализује искључиво у земљи као што је Црна Гора, пише ИН4С.

Црна Фора (Фото: Јутјуб)

На страну што је такав предлог антиуставан, незабележен у парламентарној пракси, дубоко увредљив за остатке остатака политичког суверенитета Црне Горе и, у крајњем – просто нелогичан, како је реч о предлогу који је потекао из одређених западних центара моћи и њихових црногорских медијских и НВО сатрапа, то подразумева, јелте, да се морамо, сви редом, и Срби и несрби и антисрби, позабавити озбиљно њоме.

Стога, ИН4С излази са својом листом предлога.

Напомињемо да, пошто је реч о суперталентованим и вишеструко доказаним особама и, пошто не постоји тај кантар који ће измерити њихову професионалну важност и инфлуенсерски импулс који свакодневно одашиљу у народ, понуђени редослед нужно не кореспондира са ранг листом предлога.

1. Александар Саша Зековић – дугогодишњи посматрач бруталности црногорске полиције са „цивилне дистанце“ и ревносни платиша чланирине ДПС-а. Након историјског пада последње европске клептократије Зековић се отиснуо низ улице, као набујала река, и стао на чело „комитског“ покрета, са намером да суспендује основна верска права и црквени обред устоличења митрополита црногорско-приморског г. Јоаникија.

У протеклом периоду Зековић је испољио велику истрајност, што је особина која га и те како препоручује за челно место у овој држави. Када је потписан Темељни уговор, Зековић је, у маниру генетски предиспонираних лидера, оставши веран својој идеји, стао уз десетак присутних „комита“ и на оближњем тротоару испољио своје незадовољство.

2. Стево Вучинић – ходајућа правна сигурност једне од најжилавијих невладиних организација – тзв. ЦПЦ. Човек бруталне реторике и рефлекса, мултидисциплинаран у сржи, беспоговорно лојалан Мирашу Дедеићу – дакле, патриота, у последње време се, примећујемо, мало и уморио.

Али, не скроз. У свом недавном величанственом игроказу речи за Портал Аналитику, Стево је поново подсетио на себе и кристално јасно, хируршки прецизно, открио да је „Коло српских сестара“ војно-обавештајна организација у Црној Гори, чиме је доказао да није за старо гвожђе. Да има, преко потребни, дамар за истрагу свеколике српске опасности у Црној Гори.

Овим је господин Вучинић исказао и велику способност регенерације и дугог фокуса на тему, што га препоручује за место премијера, поготово у наступајућој турбулентној јесени.

3. Љубо Филиповић – неприкосновени „цар друштвених мрежа“ и (двокрилни) прозор „комита“ у виртуелни свет. Према одређеним статистичким подацима, Љубо је способан да напише и двадесетак статуса у току дана, свакоме на пост стићи, бацити фору и утећи.

Можда је спорно што Љубо Филиповић и Саша Зековић, заправо, деле исто слово статутарне заклетве као припадници ГИ „21. мај“, али, како је реч о најмлађој, најпотентнијој и, на моменте, најутицајнијој НВО у „комитским“ круговима; и како ИН4С стоји чврсто при ставу дискриминације под условом да је она позитивна, онда смо морали да превазиђемо ову техничку и, одиста, крајње формалану препреку, и да кандидујемо Љуба Филиповића за место премијера.

4. Мираш Дедеић – исти је случај и са његовом светлости, Мирашем Дедеићем, али, настојећи да укажемо част господину Стеву Вучинић и имајући у виду да је господин Дедеић архиотац црногорског расколништва и, по природи, немирног духа, нисмо могли да избегнемо његову кандидатуру, па куд пукло да пукло.

Наравно, то значи да, ипак, постоје границе, и да поштујемо „духовне прерогативе“ у НВО сектору, па смо, врло вешто, избегли да поменемо, примера ради, господина Лава Лајовића, на кога је, својевремено, Мираш бацио тзв. „грант анатему“ и онемогућио му приступ фондовима. 

Овај ветеран србофобије, просто, мора да буде узет у обзир као кандидат за премијера.

5. др Бранка Пурлија – законским „угуравањем“ Миливоја Катнића у групу корисника ПИО фонда и, нажалост, његовим напрасним повлачењем из медија, помислили смо да су часови јавне психотерапије и психоанализе отишли занавек са њим у луксузну викендицу у даниовградском селу Грбе. Тако би, вероватно, и остало, да нисмо били у прилици да сведочимо часу психоанализе др Бранке Пурлије поводом несрећног случаја масакра на Цетињу који је згрозио цео регион – и то на сред Јавног сервиса.

Иако др Пурлија, изворно, не долази из НВО сектора, кулминација опасности од наступајуће економске, енергетске и политичке кризе, иште посебан сензибилан приступ нацији и колективно охрабрење да је реч о супериорној балканској раси, јаког темперамента и још јачег смисла за хумор, што је, и те како, препоручује да поведе Црногорце напред.

Портал ИН4С је прогласио гласање отвореним.

Кога је Приштина прогласила опасним по безбевност, сазнајте ОВДЕ.

Извор: ИН4С

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА