Најновије

СНФ: Вучић нанео ненадокнадиву штету Србима на Косову и Метохији

Српски национални форум (СНФ) са Косова и Метохије саопштио је да је признавање докумената које издају косовске власти од стране Републике Србије, „још један камен у темељу учвршћивања независности Косова“.

Фото: Јутјуб

„По истом сценарију, као и приликом претходног спровођења делова Бриселског споразума, Александар Вучић је и овога пута уз спиновање и невиђене манипулације, притиснут до зида признао, оно у што се пре тога заклињао, да никада неће учинити“, сматрају из СНФ-а.

СНФ оцењује да је пре само двадесетак дана Вучић безбедносну ситуацију на Косову и Метохији и око њега, „довео до усијања, наводно бранећи интересе Србије и Срба на КиМ“.

„Страх и трауме, које је Вучић стварао таквим његовим понашањем, нанели су ненанокнадиву штету косовскометохијским Србима. Након свих таквих његових потеза на КиМ је мање на стотине Срба, који због безнађа које он ствара, траже спас одлазећи са својих вековних огњишта“, наводи се у саопштењу.

Тврде да је Вучић, прихватајући реципроцитет, елиминисао Србију с Косова и Метохије и пристао да се на грб и заставу Републике Србије стављају налепнице.

„И овог пута ће прихватајући реципроцитет пристати да се Србијом и кроз Србију јавно и отворено промовишу застава и грб тзв. Републике Косово!? Ако је то ствар прагматике, што то није учињено раније, без помпе и застрашивања народа, без несагледивих последица и без јалове ‘победе дипломатије Александра Вучића'“, навели су из СНФ.

Извор: Бета

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА