Најновије

ЛАЗАНСКИ ПРЕ ОСАМ ГОДИНА ПРЕДВИДЕО РАТ У УКРАЈИНИ! Обистиниле се мрачне прогнозе покојног амбасадора (ВИДЕО)

У јеку сукоба између Русије и Украјине појавио се видео из 2014. године у ком је бивши амбасадор Србије у Русији, Мирослав Лазански, дословно предвидео тренутне догађаје. 

Мирослав Лазански. (Фото: Јутјуб)

Те године гостовао је у емисији "Тешка реч" и том приликом објаснио како је Крим завршена прича и да ће Европа, уколико не дође до споразума између Запада и Русије, ући у рат. 

- О Криму више не вреди ни разговарати. Украјина ако уђе у НАТО, Крим у тим границама у НАТО ући неће. Треба гледати филм "13 дана и кубанска криза". Како Американци нису хтели да дозволе да руске ракете које пет минута лете до Вашингтона буду на Куби, тако Русија не сме данас да дозволи да америчке ракете буду у Украјини и лете четири минута до Москве - појаснио је Лазански добро познату ситуацију на Криму и потенцијалне последице уласка Украјине у НАТО пакт. 

На питање шта ће се десити ако не дође до стратешког компромиса у будућности, покојни амбасадор је јасно изјавио да ће уследити рат у Европи. 

- По мом мишљењу, ако не дође до стратешког компромиса између Запада и Русије, између НАТО-а и Русије, између Америке и Русије, Европа ће ући у рат - рекао је Мирослав Лазански. 

Подсетимо, данас се навршава годину дана од смрти Мирослава Лазанског. 

Преминуо је у 71. години од срчаног удара у свом дому у Београду, на годишњицу злочиначке акције "Олуја".

Лазански је рођен у Карловцу 18. септембра 1950. године.

Његов отац је био официр Краљевине Југославије. Као потпоручник заробљен је у Грчкој. Четири године је био у логору у Немачкој. После рата, био је официр у ЈНА.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА