Најновије

РУСИ ДОКАЗАЛИ СВЕ! Објављен снимак удара камиказе дронова на нуклеарку Запорожје (ВИДЕО)

Русија је доставила Савету безбедности УН доказе о нападу украјинских дронова на нуклеарну електрану у Запорожју, преносе тамошњи медији

Фото: Принтскрин

Русија је послала писмо Савету безбедности УН са доказима о гранатирању нуклеарне електране Запорожје од стране украјинских трупа 29. августа.

Ово је руско представништво при организацији објавило на својој Твитер страници.

- Проширили смо међу чланицама Савета безбедности УН писмо у вези са информацијама руског Министарства одбране у вези са гранатирањем нуклеарне електране Запорожје од стране Оружаних снага Украјине 29. августа - наводи се у саопштењу.

Напомиње се да документ садржи и информације о удару украјинских дронова камиказа на кров специјалне јединице број 1.

Погледајте део снимка руског МО:

Власти Запорошке области су у понедељак јавиле да је украјинска војска из америчке хаубице М777 са супротне обале Дњепра од Никопоља извела артиљеријски удар на нуклеарку.

Граната је пробила кров специјалне зграде, где се налази гориво за реакторе. Дан раније, изнад станице је оборен дрон камиказа, такође направљен у Сједињеним Државама.

Према речима Владимира Рогова, портпарола администрације, власти документују све чињенице гранатирања и предаће их мисији ИАЕА, која је, према Енергоатому, већ стигла у Запорожје. Очекује се да ће посета представника организације станици бити од 31. августа до 3. септембра.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА