Најновије

СКАНДАЛ РАЗАРА БЕРЛИН: Званичници оптужени за "тајне сарадње" са Русијом

Немачко министарство економије затражило је од унутрашње обавештајне службе БфВ да провере двојицу високих званичника министарства због сумње да можда имају везе са Русијом, објавио је данас недељник "Цајт".

Немачки Бундестаг. (Фото: bundestag.de)

"Цајт" је, цитирајући своје изворе, навео да су на пролеће званичници министарства економије консултовали БфВ о наводном проруском ставу двојице званичника по питањима као што су немачки увозник гаса Унипер или Гаспром Германија.

"Цајт" није именовао званичнике.

Оперативци БфВ су тада истражили позадину, личне односе и путне налоге двојице званичника, али нису за сада пронашли чврст доказ о шпијунирању или корупцији, пренео је Ројтерс.

Министарство еконмомије, које је саопштило да неће коментарисати конкретне случајеве, саопштило је да одржава блиске контакте са БфВ од почетка новог мандата Владе у децембру, јер је рад Министарства под посебном контролом због одговорности за енергетску безбедност.

- Поред тога, нова администрација је у потпуности ревидирала политику претходне Владе, која је била наклоњена Русији - рекао је портпарол Министарства економије.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА