Најновије

РУСКУ СИЛУ ВИШЕ НИКО НЕЋЕ МОЋИ ДА ЗАУСТАВИ Отпочео је најжешћи напад на кључне украјинске градове у Донбасу (ВИДЕО)

Руске снаге почеле су данас напад на два кључна града у источном региону Доњецка и наставиле са ракетним ударима на друге украјинске градове, укључујући и Никопољ који се налази близу највеће нуклеарне електране у Европи, потврдили су украјински војни и локални званичници.

Руска војска. (Фото: ria.ru)

Градови Бахмут и Авдијевка сматрају се кључним циљевима руске офанзиве на истоку Украјине, а аналитичари потврдују да руске снаге морају да заузму Бахмут уколико желе да напредује даље према регионалним чвориштима Славјанск и Краматорск, преноси АП.

- На Доњецком правцу, непријатељ води офанзивну операцију, концентришући своје главне напоре на правцима Бахмут и Авдијевка. Непријатељ у офанзиви користи копнене снаге и војну авијацију -  наводи се у саопштењу украјинског генералштаба објављеном на Фејсбуку.

У руским артиљеријским нападима у Доњецку у последња 24 сата је погинуло пет, а рањено 14 цивила, објавио је данас на Телеграму гувернер Доњецка Павло Кириленко, рекавши да су две сосбе изгубиле живот у Попросном, а по једна у Авдијевки, Соледару и Первомајском.

Гувернер источне Дњепропетровске области потврдио је да су три цивила повређена након што су руске ракете пале на стамбено насеље у Никопољу, граду на реци Дњепар коији се налази у близини нуклеарне електране Запорожје која је од почетка рата под руском контролом.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА