Најновије

УКРАЈИНЦИ НАСТАВЉАЈУ ДА ДЕЗЕРТИРАЈУ: Огромни губици у Николајевској области!

Украјинске бригаде дезертирају у Николајевској области услед масовних губитака.

Фото: rusvesna.su

- Украјински војници 59. моторизоване пешадијске, 61. пешадијске јегерске и 35. бригаде маринаца одбили су да извршавају наредбе о офанзиви, остављају положаје и дезертирају - саопштила је руска војска.

Руска авијација је за дан уништила два украјинска авиона Су-25 у подручју Солнцева у Кировоградској области и у подручју Радгоспног у Херсонској области. Руска ПВО је оборила осам украјинских беспилотних летелица, а такође је пресрела 26 граната у Херсонској и Харковској области.

Руска војска је онеспособила пет украјинских водова вишецевних ракетних бацача „Град“, три вода самоходних хаубица „Гвоздика“, четири вода хаубица Д-30 у подручју ДНР и у Николајевској области.

У току протеклог дана у Украјини је уништено командно место 10. брдске јуришне бригаде, људство и техника у 135 рејона, као и два складишта наоружања.

Руска војска је такође уништила складиште горива са више од 50.000 тона дизел горива за војну технику групе трупе „Дњепар“.

Од почетка специјалне војне операције Русија је уништила скоро 1.700 украјинских беспилотних летелица и 4.259 тенкова и других оклопних возила.

Током борби за Соледар, снаге ДНР и ЛНР заузимају утврђене положаје Оружаних снага Украјине. Снимак можете погледати ОВДЕ.

Извор: Новости онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА