Најновије

"У ПРАВЦУ СМО УЈЕДИЊЕЊА СА РУСИЈОМ" Нови снажан ударац за Зеленског: Још једна област заувек напушта Украјину?

Члан главног савета администрације Запорошке области Владимир Рогов прокоментариосао је изјаву Володимира Зеленског да ће одржавање референдума у јужним регионима – Запорошкој и Херсонској области - прекинути сваку могућност преговора Русије и Украјине.

Володимир Зеленски. (Фото: Јутјуб)

- Запорошка земља заувек напушта Украјину. Запорошка област је кренула у правцу уједињења са Русијом и нема пута назад. Зато режиму Зеленског саветујем да се већ сад навикне и почне да идентификује Запорошку област са Русијом - рекао је Рогов.

Руска специјална војна операција у Украјини ушла је у 166. дан.

Руски системи ПВО одбили су напад украјинске војске на Мелитопољ, саопштио је Владимир Рогов.

Подсетимо, украјински председник Володимир Зеленски изјавио је да, ако Москва на територијама које су заузеле руске снаге у Украјини настави са референдумима о прикључивању Русији, неће бити могући преговори са Украјином или њеним међународним савезницима.

- Уколико окупатор настави путем лажних референдума, затвориће себи врата за било какву врсту разговора са Украјином и слободним светом, што ће руској страни свакако бити потребно у неком тренутку - рекао је Зеленски, преноси Ројтерс.

Руски и украјински званичници су одржали неколико рунди разговора након почетка руског напада на Украјину, али ниједан разговор није одржан од марта. Обе стране оптужују једна другу за прекид контакта.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА