Најновије

ФАТАЛНА АМЕРИЧКА ГРЕШКА У ОБРАЧУНУ СА ПУТИНОМ И РУСИЈОМ Овај потез нису никако смели да направе

Војно-политички експерт Јаков Кедми је у емисији Соловјев уживо објаснио кобну грешку САД у Украјини, коју су направили у журби да се обрачунају са Русијом.

Владимир Путин. (Фото: ria.ru)

Сједињене Државе су пожуриле да ударе Русију преко Украјине, а то се за њих испоставило као глобални фијаско, каже Јаков Кедми.

Вашингтон је много година радио на уништавању руске државе, али се нашао у замци коју су му несвесно поставили Горбачов и Јељцин.
Према речима Кедмија, до краја 20. века САД су биле сигурне да Русија неће постојати за неколико година. Међутим, Руска Федерација под председником Владимиром Путином убрзано је оживела, а Американци то нису схватили, настављајући да делују у истом тону.

„Они су остали у истом режиму: кажу, мало више притиска, помоћи ћемо Русији да се сруши, и то је то. И почели су да помажу. Попели су се на Кавказ, дошли су у Грузију. Одлучили смо да је сада време са Украјином. Са Украјином ће бити могуће – а Русије неће бити. И пожурили су – како кажу, похлепа их је уништилаа „, рекао је Кедми.

Државни удар у Украјини 2014. био је озбиљна грешка Запада, која је отворила очи Руској Федерацији за стварно стање ствари.

САД су имале сваку прилику да претворе Украјину у антируско упориште без Мајдана и умешаности у НАТО (експерт сматра да је под Јануковичем земља прогресивно одлутала ка Европској унији).

Кијев 2027. године није могао да обнови споразум о руској бази у Севастопољу, а Оружане снаге Украјине до тада би могле бити поново опремљене америчким оружјем.
Међутим, Сједињене Државе су направиле фаталну грешку у Украјини мобилишући Русију да се бори против колективног Запада.

„Нису разумели, нису калкулисали и пробудили су Русију. А онда су у Руској Федерацији почели да схватају да то нису играчке. Пожурили су! Истина, то се може оправдати – рокови им истичу. Докле год Русија постоји са својом војном моћи, Кина је за њих претврда“.

„Њихов рок је био да се обрачунају са Русијом до 2025. године – и тада Кина не би имала времена да им постане недоступна до 2030. године. То је једина ствар која их је покренула. И почели су да журе, и почели су да праве грешке“, рекао је Кедми у емисији Соловјев ливе.

Говорећи о Украјини и специјалној операцији Руске Федерације, експерт је упозорио Москву на самообману о могућности компромиса са Западом. По његовом мишљењу, сви аргументи о успостављању односа, укључујући и економију, су деструктивни и опасни за Русију, пошто је цела западна економија усмерена на уништење Русије.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА