Најновије

НАГЛА ПРОМЕНА ВРЕМЕНА Стижу пљускови и захлађење, а ево када ће нас огрејати сунце

Осетно погоршање времена уз кишу и значајно освежење очекује Србију данас и сутра, стоји у најновијој прогнози времена за Србију метеоролога Марка Чубрила.

Фото: Јутјуб

Преко викенда ће ноћи бити изузетно свеже, али ће током дана бити осетан пораст температуре. Још кише очекује се у недељу.

- Почетак наредне недеље пратиће топло, али нестабилно време, док се погоршање очекује око 12. септембра. Већи део региона већ има повремену појаву кише и пљускова, што је последица утицаја фронталне зоне на којој се развија висински циклон, док са севера притиче осетно свежији ваздух - пише Чубрило у најновијој временској прогнози за Србију.

Данас током дана очекује се нестабилно време уз кишу и грмљавинске пљускове који локално могу бити јаки, док се крајем дана и у току ноћи.

Сутра пре подне очекују се обилније падавине над већим делом БиХ, крајњим истоком Хрватске, највећим делом Србије и над Црном Гором.

Погледајте и фотографије невремена које је последњих дана захватило Србију:

- Током дана осетиће се захлађење, а дневна температура кретаће се од 17 на северозападу до 27 сепени на југоистоку. Сутра би у зони облачног времена уз обилне падавине максимум био веома низак, само 16 степени Целзијуса. Над осталим пределима температура ће износити и до 22 степена уз умерен северозападни ветар. Увече би се требало полако разведрити тако да би ноћ ка суботи над ведрим пределима била врло свежа уз минимуме који би падали само на око 12 степени Целзијуса - прогнозира Чубрило.

У суботу током дана биће претежно сунчано и топлије уз дневни максимум до 26 степени Целзијуса, док би у недељу уз сличне температуре поново требало бити пролазне кише и пљускова.

- Посебно после 7. 9. очекује нас нестабилно време уз грмљавинске пљускове. Дневни максимум би се током већег дела следеће недеље кретао од 24 до 29 степени, што је мало изнад просека.

Ново погоршање уз падавине и освежење могуће је око 12. септембра - стоји у временској прогнози за септембар.

Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА