Најновије

Коротченко: Украјину треба одмах бацити на колена, чак и обезглавити

Украјинска армија на „харковском фронту“ већ контролише Балаклеју, Изјум и половину Купјанска, са мањим околним насељима.

Међутим, и даље је отворено питање: да ли је украјинска армија на једном ограниченом бојишту – на којем је током протекла четири дана имала бар четири пута више војника – напречац почела да ратује успешније него било где након 24. фебруара? Или јој руски Генералштаб намерно омогућава да освоји одређени простор, да на њему нагомила што више војске и технике – да би је увукао у замку и лакше победио него што би са истим бројем укро-војника изашао на крај да су у добро утврђеним траншејама или да се боре у градовима, са заклањањем иза цивила?

Наредних неколико дана ће показати шта се стварно догађа и чија рачуница је била промишљенија и убитачнија.

Независно од овога, Игор Коротченко, главни уредник московског часописа „Национална одбрана“ који је и директор Центра за анализу светске трговине оружјем, изјавио је да ће САД  и Велика Британија – чак и ако све остале земље НАТО  не буду хтеле да више помажу Украјини – наставити са војном и финансијом подршком режиму у Кијеву. Па макар морале да удвоструче оно што су му досад давале.

Коротченко је свом државном и војном врху чак поручио:

„Нека нико нема илузија да Вашингтон и Лондон неће наставити са испорукама оружја Украјини чак и на штету сопствених ресурса и могућности. Зато Русија мора учинити све што је потребно да се режим у Кијеву сада баци на колена“.

У наставку је указао: „То подразумева да је сваки циљ који ће непријатеља бацити на колена легитиман. Потребни су ракетни удари по кључним објектима: транспорту, логистици, енергетици, индустрији и центрима одлучивања у Кијеву. Непријатеља треба и обезглавити“.

И додатно прецизирао:

„Док у Украјини не прекинемо транспортне и логистичке ланце, допремање западног оружја ће се наставити, чак и појачавати. Не сме се више одлагати доношење одлука у вези са ударима на транспортно-логистичку структуру Украјине“.

Зашто су се Руси повукли сазнајте ОВДЕ.

Извор: Fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА