Најновије

Лавров: Ако је ово њихов избор, онда...

Русија не одбацује преговоре с Украјином, али што их Кијев буде више одлагао, то ће бити теже да се постигне споразум с Москвом.

Сергеј Лавров. (Фото: ria.ru)

То је изјавио шеф руске дипломатије Сергеј Лавров.

Лавров је у интервјуу за ТВ Русија-1 објаснио да је руски председник Владимир Путин пренео ту позицију Москве на састанку са шефовима посланичких група у Државној думи.

"Председник је рекао учесницима састанка да не одбацујемо преговоре, али да они који их одбацују, требало би да разумеју да, што се дуже тај процес одлаже, теже ће им бити да преговарају с нама", рекао је Лавров, како преноси Тас с.

Према речима Лаврова, кијевске власти саопштавају да преговори могу да се одрже тек после победе Украјине и да ће бити спремни да разговарају када "Русија напусти украјинске земље", наводи Спутњик.

"У томе их активно подржавају, цак им повлађују у Лондону, Вашингтону, Бриселу. Ако је ово њихов избор, онда ми знамо како можемо да остваримо циљеве које је поставио руски председник Владимир Путин у оквиру специјалне војне операције", рекао је шеф руског министарства спољних послова. Шеф руске дипломатије такође је оценио да ће свет бити мултиполаран, упркос "махнитим покушајима" Запада да задржи своју доминацију, преноси Тас с.

"Куда иде свет? Ка праведнијем светском систему, мислим. Он ће бити мултиполаран. Запад махнито покушава да задржи и ојача своју доминацију. НАТО је саопштио своје циљеве широм света, а индо-пацифички регион је званично означен као сфера утицаја Алијансе - то се не свиђа свима", казао је Лавров.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА