Најновије

КРЕМЉ ИЗНЕО ЧВРСТ СТАВ: Демилитаризација НЕ Запорожје могућа само у једном случају

Портпарол Кремља Дмитриј Песков истакао је да док се не испуне сви циљеви специјалне војне операције у Украјини, нече бити говора о демилитаризацији нуклеарне електране Запорожје у Енергодару.

Запорожје. (Фото: Јутјуб)

Песков је изјавио данас да ће се руска специјална војна операција у Украјини наставити док се не остваре сви раније утврђени циљеви и посебно је додао да нема разговора о демилитаризацији нуклеарне електране Запорожје у Енергодару.

Песков је напоменуо да је Путин у контакту са министром одбране и другим војним лидерима даноноћно, да је обавештен је о свим акцијама руске војске, преноси Интерфакс.

- Наравно, све што се дешава, све акције које војска предузме током специјалне војне операције, извештавају се врховном команданту - рекао је Песков одговарајући на питање како је руски председник реаговао на "прегруписавање снага и средстава у Украјини".

Украјински Генералштаб саопштио је јутрос на "Фејсбуку" да је украјинска војска успела да протера непријатеља из више од 20 насеља у претходна 24 сата.

Дан раније, председник Украјине Володимир Зеленски је на "Телеграму" навео да су украјинске трупе овог месеца повратиле више од 3.000 квадратних километара територије и да настављају да ослобађају подручја која је окупирала Русија.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА