Најновије

ПУТИН ГУБИ ЖИВЦЕ! Највиши генерал добио отказ после 16 дана? Ево шта је урадио

Руски председник Владимир Путин наводно је сменио свог највишег генерала само 16 дана након именовања, због губитака које руске снаге трпе у источној Украјини.

Владимир Путин. (Фото: kremlin.ru)

Медији преносе да је руски председник разрешио дужности генерал-потпуковника Романа Бердникова због неуспеха руских снага да задрже огромне делове украјинске територије у последњих неколико дана.

У контраофанзиви украјинских снага, руске трупе су потиснуте скоро до границе а наводно су у паници оставили за собом тенкове, оружје и залихе.
Неки западни извори тврде да су руски војници брзо напустили своје положаје.

Како тврде, главно напредовање у тој области почело је пре шест дана и приморало је Москву да повуче своје трупе како би спречила њихово опкољавање.

Према подацима Главног обавештајног директората Министарства одбране Украјине, генерал-потпуковник Бердников именован је за команданта западних оружаних снага 26. августа 2022. године.

Међутим, чини се да је његово време на врху било кратко, а украјински обавештајци тврде да га је Путин отпустио због ситуације у Харкову. Из Кремља о томе нема потврде.

Вест о његовој смени уследила је након непотврђених извештаја из Украјине још у јуну да је он погинуо током борби у Донбасу у Украјини.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА