Најновије

ПУТН ИМА КЕЦА У РУКАВУ: Амерички лидери признали да је прерано за славље

Амерички лидери од председника Џоа Бајдена па надоле пазе да се не радују прерано поводом тренутног успеха украјинске контраофанзиве.

Владимир Путин. (Фото: kremlin.ru)

Уместо тога, војни званичници гледају на борбе које тек предстоје и износе планове за обезбеђивање више оружја Украјини и проширење обуке, док опрезно ишчекују одговор Русије на изненадне, запањујуц́е губитке на бојном пољу.

Иако је током викенда било широко распрострањено прослављање успеха Украјине, амерички званичници знају да руски председник Владимир Путин још увек има трупе и ресурсе које треба искористити, а његове снаге и даље контролишу велике делове истока и југа.

„Слажем се да не би требало славља јер Русија још увек има карте на које може да игра“, рекао је Филип Бридлав, пензионисани генерал америчког ваздухопловства који је био главни командант НАТО-а од 2013. до 2016. „Украјина сада очигледно прави трајне промене у њен исток и север и верујем да ц́е, ако Запад правилно опреми Украјину, моц́и да задрже своје добитке, преноси портал US News.

Законодавци су посебно указали на прецизно оружје и ракетне системе које су САД и западне нације пружиле Украјини као кључ за драматичну промену замаха, укључујуц́и прецизно навођени високомобилни ракетни систем високе покретљивости, или ХИМАРС, и брзи против -Радициона ракета, или ХАРМ, која је дизајнирана да циља и уништи радарске системе противваздушне одбране.

„Они су тамо, они су на бојишту, и они праве разлику“, каже сенатор Крис Кунс, демократа из Делавера и члан Сенатског одбора за спољне послове. У рукама високо мотивисаних украјинских бораца који на најбољи начин користе оружје у распону од доступних беспилотних летелица и напуштеног руског оружја до напредног оружја са Запада, ХИМАРС омогуц́ава Украјинцима да „драматично преокрену ток“, рекао је Кунс.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА