Најновије

УКРАЈИНЦИ У ОЧАЈУ Оборен је!

Ловачка авијација Ваздушно-космичких снага Русије је у Херсонској области уништила хеликоптер Ми-8 украјинског ратног ваздухопловства.

Хеликоптер. (Фото: pixabay. com)

То је саопштено на брифингу Министарства одбране Русије.

Руске снаге су током борби у правцу Николајев – Криви Рог убиле више од 150 припадника Оружаних снага Украјине и уништиле осам тенкова, 13 борбених возила пешадије и 11 оклопних возила, саопштио је портпарол Министарства одбране Русије генерал-потпуковник Игор Конашенков. Он је истакао да су офанзивна дејства Оружаних снага Украјине у правцу Николајев-Криви Рог била неуспешна.

У високопрецизним нападима Ваздушно-космичких снага Русије убијено је до 70 украјинских војника и уништено пет јединица технике у Запорошкој области.

Руске снаге такође су извеле јаке нападе на људство и технику Оружаних снага Украјине у области Балаклеје и Купјанска у Харковској области.

Руска авијација такође је нападима на положаје пет украјинских бригада у ДНР убила до 250 припадника Оружаних снага Украјине.

Ваздушно-космичке снаге Русије такође су извеле напад у Харковској области на две бригаде Оружаних снага Украјине. Украјински губици износе 150 погинулих и рањених.

Руске снаге уништиле су и радар за противбатеријску борбу АН/ТПКу-64 америчке производње и радар за осветљавање и навођење украјинског противваздушног ракетног система С-300 у Николајевској области.

У рејону насеља Красни Лиман Доњецке Народне Републике уништено је украјинско борбено возило вишецевног ракетног система "ураган".

Системи ПВО су јуче оборили четири украјинске беспилотне летелице у Херсонској и Запорошкој области, као и балистичку ракету "точка У" у Херсонској области.

Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА