Најновије

ЗАХАРОВА О УКРАЈИНСКОМ БЕЗБЕДНОСНОМ ПРОЈЕКТУ: То ће опустошити Запад

Предлози изнети у украјинском пројекту о безбедносним гаранцијама о наставку војне и финансијске помоц́и западних земаља Кијеву ц́е их „опустошити“, сматра портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

Марија Захарова. (Фото: ria.ru)

„Довести у потпуну зависност западне земље, обавезујуц́и их да наставе са огромном помоц́и кијевском режиму ц́е их опустошити. Замислите – то се предлаже државама које сада брину како да преживе зиму. Замислите – говоримо о развијеним земљама“, нагласила је она.

Она је објаснила да државе брину због предстојец́е зиме не због тога што је неки метеор збрисао са лица земље енергетику ових држава и не зато што су се излили Рајна, Дунав, Средоземно море изашло из корита и потопило електране.
„Не због тога, вец́ зато што је невоља дошла нагло у виду вашингтонских учитеља који су говорили Европској унији како да живе и шта да раде. А сада, развијене државе су моментално склизнуле на ниво неразвијених земаља, које не знају како да се угреју“, објаснила је Захарова.

Она је додала да се земљама које су се вец́ нашле у таквом положају „нуди тако страшно ропство да се својом крвљу обавежу на ужас без краја“.

Кабинет украјинског лидера Владимира Зеленског објавио је нацрт „Кијевског споразума о безбедности“ – нацрта документа о давању међународних гаранција Кијеву. Између осталог, уз нацрту документа се наводи да земље које потпишу украјинске безбедносне гаранције биц́е дужне да пруже Украјини војну помоц́ у случају агресије против ње.

Раније је заменик председника Савета безбедности РФ Дмитриј Медведев изјавио да кијевски режим наставља да измишља неке „безбедносне гаранције“ за будуц́ност, али је јасно да их Украјини не могу дати никакви суседи.

Извор: sputnikportal.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА