Најновије

ИЗРАЕЛСКА ВОЈСКА УБИЛА ПАЛЕСТИНЦА: Дошли да руше куће у упоришту отпора, истражују се околности сукоба (ФОТО)

Израелска војска убила је данас 17-годишњег Палестинца на Западној обали, саопштили су палестински званичници.

Израелска војска. (Фото: idf.il)

Палестинско министарство здравља саопштило је да је Одаи Салах (17) погођен у главу, а све околности његове смрти нису још познате, преноси АП.

Израелска војска саопштила је да су јединице дејствовале у родном граду двојице палестинских наоружаних нападача, одговорне за убиство израелског официра током оружаног сукоба у среду, које су након тога израелски војници убили.

Израелске трупе су се припремале за рушење кућа ових нападача и хапшења у селу Куфр Дан, близу града Џенин, који је снажно упориште палестинске оружане борбе против Израела, наводи АП.

Израел је саопштио да рушењем кућа нападача жели да одврати од будућег насиља, док критичари оваквог поступања тврде да се та тактика своди на колективно кажњавање.

Последњих месеци израелска војска готово свакоднево спроводи рације на Западној обали после оружаних напада Палестинаца у израелским градовима.

Израел је заузео Западну обалу, заједно са источним Јерусалимом и појасом Газе, у рату 1967, а Палестинци желе те територије у својој држави.

Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА