Најновије

ПОКУШАЈ АТЕНТАТА НА ПОТПРЕДСЕДНИЦУ АРГЕНТИНЕ: Уперио јој пиштољ у главу и повукао обарач! (ВИДЕО)

Један човек покушао је да убије потпредседницу Аргентине Кристину Фернандес де Киршнер, која није повређена пошто пиштољ није опалио, саопштио је аргентински председник Алберто Фернандес.

Фото: Твитер принтскрин

- Човек је уперио ватрено оружје у њену главу и повукао обарач. Кристина је још увек жива јер, из неког разлога који тек треба да буде утврђен, пиштољ није опалио - саопштио је председник у телевизијском обраћању.

Председник Аргентине је рекао и да је пиштољ био напуњен са пет метака, пренео је Ројтерс.

Нападача, кога су власти идентификовале као 35-годишњег мушкарца бразилског порекла, полиција је брзо ухапсила и запленила му оружје.

Инцидент се догодио касно синоћ на улазу њене куће у Буенос Ајресу, где се последњих дана окупљало на стотине демонстраната да подрже бившу председницу Аргентине, којој се суди за корупцију.

Министар економије Серхио Маса назвао је инцидент "покушајем убиства".

- Када мржња и насиље превладају над дијалогом, друштва су уништена и настају ситуације попут ове: покушај атентата - написао је он на Твитеру.

Шефови држава и политички савезници из целог региона, укључујући председника Чилеа Габријела Борића, Венецуеле Николаса Мадура, Перуа Педра Кастиља и бразилског председничког кандидата Луиза Инасија Лулу да Силву, осудили су напад у порукама на Твитеру, изражавајући солидарност са аргентинском потпредседницом, преноси Ројтерс.

Киршнерова се политиком бави од седамдесетих, а била је удата за Нестора Киршнера, покојног аргентинског председника.

Као његова удовица наследила га је на председничкој функцији 2007. године претходно победивши на председничким изборима.

Ова 69-годишњакиња је оптужена за више превара државе и умешаност у преусмеравање јавних средстава док је била председница између 2007. и 2015. године, због чега би могла да се суочи са 12-годишњом казном и могућом забраном вршења јавних функција, наводи британска агенција.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА