Најновије

КФОР: Спремни смо да интервенишемо

Кфор је спреман да позове резервне снаге и интервенише у случају погоршања безбедносне ситуације, с приближивањем истека рока за пререгистрацију возила, изјавио је данас у Приштини први заменик команданта НАТО мисије у покрајини, бригадни генерал Лука Пиперни.

Кфор (Фото: Јутјуб)

Пиперни је у седишту Кфора у Приштини изјавио новинарима да је ситуација сада мирна, али осетљива и да НАТО не може да искључи нове тензије или, како преноси Ројтерс, насиље на северу покрајине како се приближава 31. октобар.

"Ако се ситуација погорша, спремни смо да интервенишемо, спремни смо да се нађемо између демонстраната и безбедносних организација", рекао је Пиперни новинарима говорећи о, како наводи Ројтерс, приближивању истека рока за пререгистрацију возила на КиМ.

Он је рекао да Кфор има "довољно војника да се избори са ситуацијом" и да "са тим бројем припадника" може да "оконча било које повећање напетости".

"Ми смо на опрезу и спремни да делујемо...ако будемо имали повећање тензија, али такође можемо да доведемо резервне снаге...које можемо да позовемо у кратком року", истакао је бригадни генерал Пиперни.

О највећој превари власти у Србији прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА