Најновије

ОБРАДОВИЋ: Штета што нисмо донели јасан правац преговора

Лидер Двери Бошко Обрадовић каже да се на примеру "нон пејпера" саветника немачког канцелара и француског председника, као предлога за решавање питања КиМ, види да је направљена штета што на посебној седници Скупштине није донет јасан правац будућих преговора.

Бошко Обрадовић (Фото: Јутјуб)

Обрадовић каже за Танјуг да би се таквим закључком, да је усвојен, јасно ставило до знања домаћој и међународној јавности да је за Србију апослутно неприхватљиво признање лажне државе Косово, у било којој форми.

"Онда би било бесмислено да нам било ко доставља било какве папире. И званичне, и незваничне. Овако имамо сумњу, да ли ће председник прекршити реч да нема признања, имајући у виду да је прекршио и обећање и одлуку државе у вези са геј парадом под притиском америчког амбсадора", тврди Обрадовић.

Упитан због чега није постигнуто јединство у вези са Косова и Метохије на посебној седници парламента, Обрадовић каже да је владајућа већина тражила да се подржи извештај о досадашњим преговорима који су, по његовом мишљењу, катастрофални, јер је, како тврди, друга страна добила све, а Србија ништа.

"Али ако бисмо ставили на папир ове закључке - да нећемо дозволити формирање Заједнице српских општина по косовском Уставу, да нећемо никада признати независно Косово, да ћемо послати писмо руском и кинеском председнику да они спрече пријем Косова у Савет безбедности, односно Уједињене нације, ми бисмо то потписали, али владајућа већина није била спремна да се један такав закључак на крају предложи", навео је Обрадовић.

Зашто то нису урадили, то је право питање за размишљање, рекао је Обрадовић и упитао да ли је разлог "лов у мутном".

О новом повлачењу признања тзв. Косова прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА