Најновије

АМЕРИКАНЦИ И БРИТАНЦИ ПОМАЖУ КУРТИЈУ: Обећали му ракете и опрему за откривање положаја српске војске!

Највиши дипломатски представници земаља Квинте састали су се у четвртак у Приштини са премијером тзв. Косова Аљбином Куртијем и том приликом су разматране намере привремених власти у Приштини да сачине својеврсне елаборате о земљама чланицама УН за које сматрају да могу код њих да издејствују подршку за чланство "Косова" у УН - сазнају незванично "Новости".

Фото: Јутјуб

Како преносе наши извори, дипломатски представник САД у Приштини, који је присуствовао састанку, пренео је Куртију да су дипломатске структуре Америке одлично прихватиле елаборат и председнице тзв. Косова Вјосе Османи у вези са "пикираним" земљама код којих ће лобирати за подршку за чланство лажне државе у УН.

- Представник Америке је истакао да ће захтев "Косова" да им се, између осталог, у војну помоћ која им је намењена уврсти и систем противелектронске заштите за новоизграђене базе на северу КиМ - бити прихваћен и да ће им САД доставити три таква система  - пренели су извори "Новости".

На поменуту констатацију дипломатског представника САД Курти је изразио захвалност.

У наставку, како каже наш извор, он је информисао присутне представнике земаља Квинте да су последњих дана косовске обавештајне структуре приметиле "повећану фреквенцију људи око новоформираних база Косовске полиције на северу КиМ, а да косовске службе процењују да је то наредба српских безбедњака, са циљем да наведене особе доставе тачне координате база, како би могле постати мета српске артиљерије у случају сукоба".

Осим наведеног, како сазнајемо, разматран је захтев "Косова" да им се у пакет америчке војне помоћи уврсте и ракете домета до 10 километара, као и да се спроведе обука припадника "Безбедносних снага Косова" да њима рукују. Дипломатски представник САД је истакао да ће то бити предмет даљих анализа надлежних војних и политичкиих органа у Вашингтону.

- На крају, Курти је од дипломата Квинте затражио да међународне снаге и њихове обавештајне структуре доставе привременим властима у Приштини координате места на којима се стационирају војне и полицијске снаге Србије у административном појасу КиМ приликом дневних патрола, на шта је представник Велике Британије казао да ће такав захтев "Косова" пренети својим надлежним органима на одобрење.

Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА