Најновије

Кфор извео вежбу „Мрачни анђео“ у кампу у Дечанима

Мултинационални кинетички батаљон Регионалне команде Запад извео је вежбу „Мрачни анђео“ у кампу Спарта у Дечанима у циљу побољшања и проширења оперативне спремности, саопштио је Кфор.

Кфор (Фото: flickr)

Како се наводи, вежба представља сложену активност тренинга у контроли гужве и нереда, са збрињавањем повређених особа и евакуацијом, пренео је Косово онлајн.

Додаје се да је интегрисана унакрсна обука посвећена одржавању пуне оперативне способности и повећању специфичног знања, кроз размену стечених искустава.

Током вежбе „Мрачни анђео“ на терену су биле укључене јединице Кинетичког батаљона „RC-W“, од којих су аустријска чета „Алфа CОY“ и италијанска чета „Сиера CОY“ распоређене у опреми за нереде и активиране од стране опозиционих снага које је обезбедила чета хрватског контингента „Чарли CОY“, стоји даље у саопштењу Кфора.

Командант Кинетичког батаљона „RC-W“ потпуковник Давид Пуљисе нагласио је да се активност показала изузетно профитабилном у контексту научених лекција, као полазна основа за континуирани напредак у ефикасности укључених снага и ефективности брзог испуњавања мандата Кфора према Резолуцији 1244 УН из 1999. године.

Извор: ИН4С

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА