Најновије

ОТКРИВЕНИ НОВИ ДЕТАЉИ: Ко је и за колико новца убио првог председника ДНР?

Нови детаљи убиства бившег председника Доњецке Народне Републике (ДНР) Александра Захарченка откривени су у пресретнутом разговору између припадника Службе безбедности Украјине (СБУ) и агента, јавља агенција РИА Новости, позивајући се на извор у безбедносним структурама Луганске Народне Републике (ЛНР).

Александар Захарченко (Фото: РИА Новости)

Према речима саговорника агенције, безбедносне структуре ЛНР су пресреле разговор официра СБУ Александра Кијашченка са његовим агентом, коме је испричао детаље убиства Захарченка.

„Да бисте разумели, пет милиона рубаља је плаћено за Захарку (Александар Захарченко - прим. ред.). Кажем, пет милиона рубаља је отишло особи која је то изводила... Два милиона долара, то је био укупан буџет за све: за припрему, за обележавање, и тако даље. А особа која је то извршила, притиснула тастер на време, добила је пет милиона рубаља“, рекао је Кијашченко.

Александар Захарченко погинуо је 31. августа 2018. од последица експлозије бомбе у кафићу '’Сепар'’ у центру Доњецка. Истрага је 2019. године утврдила организаторе, извршиоце и наручиоце убиства – то су били високорангирани држављани Украјине и других држава.

У јулу 2020. украјинске снаге безбедности привеле су официра СБУ Андреја Бајдала, кога власти ДНР сумњиче да је организовао убиство Захарченка. У Украјини је оптужен за недозвољено руковање оружјем. Специјалне службе ДНР су утврдиле да је Бајдал био агент петог контраобавештајног одељења СБУ и лично надгледао покушај убиства првог председника ДНР.

Шему доставе оружја из Бугарске у Украјину откријте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА