Најновије

РУСКЕ ДИПЛОМАТЕ УХАПШЕНЕ У ПОДГОРИЦИ: Задржан и бивши високи функционер СЦГ

Два црногорска држављанина, шест руских дипломата и неколико држављана Русије ухапшено је јутрос у Подгорици због сумње да су радили за обавештајну службу Русије, сазнају подгоричке "Вијести" из више извора.

Хапшење (Фото: Pixabay)

Како се наводи, међу ухапшенима је бивши портпарол Министарства спољних послова Радомир Секуловић (62), који је радио у Влади за време државне заједнице Србије и Црне Горе.

Према сазнањима "Вијести", акцију је водила Агенција за националну безбедност (АНБ), у чијој је и надлежности то кривично дело, а спроведена је по налогу Специјалног државног тужилаштва (СДТ).

Исти извори наводи да је данашња акција тек почетак активности на откривању сарадника страних обавештајних служби.

Вест о хапшењима потврдио је црногорски премијер Дритан Абазовић који је казао да за сада не може да открива имена ухапшених.

"Активност је планирана нешто раније и синоћ је активирана. Јутрос је ухапшено више лица. Мислим, ухапшено... док они оду код тужиоца, док им се одреди притвор, ако им се одреди, често то у Црној Гори изазива неке дискусије. У сваком случају, раде се претреси на више локација и више лица је у питању. Међународни је карактер. Ми смо спремни да штитимо национални интерес Црне Горе у сваком сегменту", рекао је Абазовић.

Како Бугарска извози оружје у Украјину, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Вијести/Косово онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА