Најновије

БУКТИ СУКОБ УНУТАР НАТО ПАКТА: "Нећемо вам се придружити у вашем паду!"

Грчко Министарство спољних послова оптужило је Турску да нарушава јединство НАТО у посебно опасном тренутку.

НАТО. (Фото: nato.int)

Грчка се неће придружити Турској у паду која садржи нечувене и претње и примедбе које су ван свих граница, а догађају се на дневној бази, саопштено је из грчког министарства.

- Одмах ћемо информисати савезнике и партнере са садржајем провокативних саопштења из последњих неколико дана, како бисмо разјаснили ко подрива јединство наше алијансе у веома опасном тренутку - саопштено је из грчког Министарства.

Грчке власти додају да ће „наставити да буду стуб стабилности и безбедности за шири регион, на бази Међународног права и Међународног поморског права“.

НАТО "савезници" Грчка и Турска већ дуго су у напетим међусобним односима, а последње заоштравање догодило се крајем августа. Тада је турско Министарство одбране саопштило како је грчки ПВО систем С-300 нанишанио турске авионе Ф-16, што је грчка страна демантовала.

Потом се реторика заоштрила, па је турски председник Реџеп Тајип Ердоган оптужио Грчку да је окупирала острва у Егејском мору која имају демилитаризовани статус, запретивши да је Анкара спремна да уради „оно што је потребно“ када дође време.

Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА