Најновије

"ЖЕЛЕЛИ СУ БРЗ НАПАД!" Познати детаљи плана заузимања НЕ Запорожје

Борац са надимком „Скиф“ који је учествовао у одбрани нуклеарне електране Запорожје изнео је детаље Украјинског планираног напада

Украјинска војска. (Фото: Јутјуб)

Бродови који су украјинске снаге користили у петак увече како би извели десант на обалу и потом заузели нуклеарну електрану Запорожје били су стране производње, изјавио је за медије „Скиф“ који је учествовао у одбрани нуклеарке.

Како је рекао, око 20 бродова је допловило је на јужну обалу реке Дњепар, а на сваком броду могло је да буде распоређено око 15 бораца, док према информацијама којима располажемо, ти бродови су Кијеву допремљени из „непријатељских земаља“.

Он је такође рекао и да су се украјински војници кретали без светала и веома брзо.

„Желели су брз напад, да брзински заузму нуклеарку. Са друге стране реке деловала је артиљерија како би осигурала безбедан десант и прилаз нуклеарки. Артиљерија је гађала како обалу, тако и саму нуклеарку“, рекао је „Скиф“.

Он је такође рекао и да је украјинска група диверзаната била откривена обавештајцима и да је убрзо затим њихова позиција била пренета команди, која је издала наређење да се подигне авијација како би се ликвидирао први ред противника.

Прецизирао је да су из ваздуха по украјинским јединицама деловали ловци Су-30 и јуришни хеликоптери Ка-52.

„Раздаљина није омогућавала да се користи малокалибарско наоружање, управо зато је и била донета одлука да се подигне авијација“, додао је он.

„Скиф“ је такође казао и да је украјинска војска веома пажљиво припремала овај напад како би заузела нуклеарку Запорожје, али се показало да су руске снаге спремне на све и да је електрана безбедна.

Подсетимо, Министарство одбране Русије саопштило је да су снаге Кијева и 2. септембра покушале да заузму Запорошку нуклеарку, без обзира на присуство мисије Међународне агенције за нуклеарну енергију.

Тада је саопштено да је њихов покушај био осујећен, а том приликом је убијено 47 припадника украјинских снага, међу њима и 10 страних плаћеника, док је 23 диверзаната рањено.

Извор: sputnikportal.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА