Најновије

ЛИКВИДИРАНО ПРЕКО 270 ЉУДИ: Руска војска зауставила напад Украјине у правцу Николајев-Криви Рог

Оружане снаге Русије зауставиле су напад украјинске војске у правцу Николајев-Криви Рог, саопштило је Министарство одбране Русије.

Фото: Министарство одбране Руске Федерације

Како се наводи, украјинска војска је неколико пута безуспешно покушала да изведе напад у правцу Николајев-Криви Рог, међутим претрпела је губитке и повукла се. Кијев је за дан изгубио три тенка, четири борбена возила пешадије и преко 270 војника.

Приликом напада на положаје 127. и 14. бригаде украјинске војске у подручју Харкова, Оружане снаге Русије су ликвидирале преко 50 украјинских војника, док је 120 рањено.

У Харковској области уништено је борбено возило на коме је инсталиран амерички вишецевни ракетни бацач „Химарс“, док је у Запорошкој области уништена америчка хаубица М777.

У Николајевској и Херсонској области поражена је украјинска 46. ваздушно-десантна бригада, 61. ловачка бригада моторизоване пешадије и 35. бригада маринаца.

Приликом напада руске војске на командна места нацистичког батаљона „Кракен“ у Харковској области и 93. бригаде у ДНР ликвидирано је преко 50 екстремиста.

Руска ПВО је пресрела у ваздуху 18 граната испаљених из система „Химарс“ и „Ољха“ у подручју Нове Каховке и Гола Пристан у Херсонској области, као и у подручју хидроелектране у Каховки. Оборено је и шест украјинских беспилотних летелица, укључујући и у подручју Изјума у Харковској области.

У току протеклог дана Украјина је шест пута гранатирала град Енергодар у близини Запорошке нуклеарне електране. Испаљено је 27 граната. Град је остао без струје.

Оружане снаге Украјине поново су покушале да искрцају трупе преко Дњепра у правцу Каменка-Дњепровска, и тај напад је одбијен, тврди члан Главног савета администрације Запорошке области Владимир Рогов. Детаље сазнајте ОВДЕ.

Извор: sputnikportal.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА