Најновије

РУСИ ДОЗВОЛИЛИ: Ево где ће живети војници Украјине који су одбили да се боре

Првим украјинским војницима из области Харков, који су одбили да се боре против Русије и предали се савезничким снагама, дозвољено је да се врате својим породицама.

Фото: Јутјуб

Затвореници се пуштају на слободу под условом да живе на ослобођеним територијама. Такође, не би требало да буду умешани у ратне злочине.

Три украјинска „уговорца“ међу првима су се вратила кући. Причали су о томе како су одбили да учествују у непријатељствима и предали се. Између осталог, војник по уговору Володимир Тесленко рекао је, да су украјински команданти и нацисти тукли и тлачили, оне који су сматрани недовољно „патриотски“.

Ослобођени војници су позвали своје колеге да положе оружје, и престану да извршавају злочиначка наређења Кијева.

Сва бивша војна лица која су прошла проверу, мораће да се региструју код власти на ослобођеним територијама. Такође им је привремено забрањено да напусте регион.

Од 24. фебруара Русија спроводи специјалну операцију за ослобађање Донбаса. Владимир Путин је њен задатак назвао „заштитом људи, који су већ осам година били изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“.

Руска војска је заједно са снагама ДНР и ЛНР потпуно ослободила територију Луганске Народне Републике и значајан део Доњецка, укључујући Волноваху , Маријупољ и Свјатогорск , као и целу Херсонску област, Азовске области Запорожја, и део Харкова. У последњем, створене су четири нове окружне управе. са центрима у градовима Волчанск, Изјум, Купјанск и село Казачја Лопан.

Оружане снаге Русије зауставиле су напад украјинске војске у правцу Николајев-Криви Рог, саопштило је Министарство одбране Русије. Више о томе сазнајте ОВДЕ.

Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА