Најновије

ПУТИН САОПШТИО ПЛАНОВЕ ЗА НОВЕ РЕГИОНЕ: Треба их укључити у националне пројекте и обезбедити им финансирање

Нове регионе Русије треба укључити у националне пројекте и обезбедити им финансирање, изјавио је данас председник Руске Федерације Владимир Путин.

Фото: kremlin.ru

- Неопходно је укључити нове субјекте Руске Федерације у реализацију националних пројеката, што такође значи да треба обезбедити финансирање активности националних пројеката на територијама ДНР, ЛНР, Херсонске и Запорошке области - рекао је Путин на првом састанку са члановима владе у 2023. години, преносе РИА Новости.

Казао је да је влада активно укључена у припрему кључних претпоставки за развој нових региона и придруживање националним пројектима и указао да тај посао још није завршен.

- Неопходно је решити преостала питања што је пре могуће - поручио је Путин.

Према његовим речима, за текућу годину требало би да буду постављени "кључни показатељи учинка" за развој Запорожја, Херсонске области, ЛНР и ДНР.

- Мислим на јединствене транспарентне критеријуме за рад не само регионалних и општинских, већ и федералних власти, како би локалне колеге, заједно са владом, министарствима, ресорима, могли да концентришу своје напоре и ресурсе на оне приоритетне области које захтевају пажњу - навео је Путин.

Такође, позвао је на даље смањење сиромаштва и неједнакости.

Путин је истакао да економску политику Руске Федерације треба градити тако да доведе до повећања реалних зарада Руса и смањења сиромаштва и неједнакости.

- Неопходно је градити мере економске политике на начин да доведу до повећања реалних зарада и примања људи, а уз мере социјалне подршке, пре свега, породица са децом, обезбедити даље смањење сиромаштва и неједнакости - рекао је Путин на састанку са члановима владе.

ЛОВ НА "ВАМПИРА": Руси дроном уништили НАТО оружје којим су убијани цивили у Доњецку (ВИДЕО)

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА