Најновије

ЈОВАНОВИЋ: Неодговорно што део политичке елите негира шта се од Србије тражи

Председник Новог ДСС-а и један од лидера коалиције НАДА Милош Јовановић изјавио је данас да је саветник Стејт департмента Дерек Шоле потврдио у Приштини да се од Србије тражи да призна сецесију КиМ, оцењујући да је неодговорно што један део политичке елите у Србији то негира.

Милош Јовановић (Фото: НАДА)

Јовановић у писаној изјави медијима наводи да је Шоле јуче у Приштини рекао да "је потребно да се Косово и Србија укључе у разговоре које води ЕУ што ће допринети свеобухватном споразуму о нормализацији односа заснованом на узајамном признању".

"Ова чињеница не представља наравно никакву тајну и више пута је јасно и гласно изречена од стране највиших западних званичника - од немачког канцелара Олафа Шолца до европског комесара за проширење Оливера Вархељија", подсетио је Јовановић.

Он је оценио да је кукавички и крајње неодговорно што и данас део политичке елите у Србији негира ову чињеницу као што су то, како је рекао, недавно урадили Драган Ђилас и министарка за европске интеграције Тања Мишчевић.

"Међутим колико год један део српске политичке сцене забадао главу у песак, чињенице су неумољиве и оне казују да се Србија налази на раскрсници и да је принуђена да бира између себе, одбране своје државне територије, својих грађана, свог Устава, своје историје и части и с друге стране једне спољнополитичке оријентације као што су европске интеграције", навео је Јовановић, а саопштила коалиција НАДА.

У таквим околностима, потребно је, према његовим речима, коначно јасно рећи земљама Запада да је такав избор за Србију потпуно јасан и да Србија, њена територијална целовитост, одбрана КиМ, поштовање Устава као и очување националног идентитета немају нити могу имати алтернативу.

"Свако деловање супротно овом ставу би повлачило не само политичку и кривичноправну, већ изнад свега историјску одговорност", закључио је Јовановић.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА