Најновије

ШИПТАРСКИ ВОЈНИЦИ РАСПОРЕЂЕНИ НА ОСТРВУ: Аргентина тражи да се хитно избаце, ево ко их подржава

Чета тзв. косовских безбедносних снага је стигла на Малвине (Фолкландска острва).

Тзв. КБС. (Фото: mod.rks-gov.net)

Припадници КБС-а су смештени у бази „Маунт Плезант“, која се налази на око 50 километара од престонице Малвинских острва.

"План је да остану до три године, уз периодичне ротације. Групу КБС која је допутовала чини између седам и девет људи, али уопште није битан број, већ чињеница да су распоређени на територији око које постоји спор о суверенитету, који је признат од стране Уједињених нација", додаје наш добро обавештени извор.

Због поменутог распоређивања припадника КБС, Аргентина је кренула у „дипломатску офанзиву“, и спровела низ напора у Београду и Лондону.

Почетком децембра аргентинско Министарство спољних послова уручило је формалну протестну ноту британској амбасадорки у Аргентини.

Поред тога, Аргентина је обавестила остале латиноамеричке земље о овом једностраном британском акту, и с тим у вези је значајна регионална организација Заједница латиноамеричких народа (ЦЕЛАЦ) издала осуђујућу изјаву.

"Аргентина ће истрајати у свом протесту због присуства припадника КБС на Малвинским острвима, наравно и у својој дипломатској борби око суверенитета над Малвинским острвима и околним поморским просторима, како билатерално тако и у различитим међународним форумима", потврђује наш саговорник.

ПОТРЕСНЕ РЕЧИ УКРАЈИНСКОГ ВОЈНИКА У СОЛЕДАРУ, ОПИСАО УЖАС: "Речено нам је да ћемо бити повучени, а сада смо једноставно напуштени"

Извор: Косово онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА