Најновије

ДА ЛИ ЈЕ ОВО КРАЈ КИЈЕВСКОГ РЕЖИМА? Кључни човек Зеленског поднео оставку! (ФОТО)

Саветник украјинског председника Олексиј Арестович јутрос је предао своју оставку Володимиру Зеленском.

Володимир Зеленски. (Фото: Јутјуб)

Подсетимо, Арестович је својом изјавом изазвао буру након напада на Дњепар. Арестович је и раније био познат као особа која је склона контроверзним изјавама у којима се директно или недиректно сукобљава са заповедницима Оружаних снага Украјине, локалним политичарима итд.

Овога пута је буру изазвао својим обраћањем у којем је изјавио да је ракету изнад града оборила украјинска противваздушна одбрана те да се пројектил због тога неконтролисано срушио. Мало је рећи да је таква изјава у великом делу украјинске јавности изазвала бес, ужас и огорчење.

Посебно је занимљив аргумент на којем је Арестович изградио своју верзију догађаја: "Мој пријатељ, бивши официр противваздушне одбране, ходао је улицом у тренутку поготка. Рекао ми је да је 100% чуо две експлозије и да је прву идентификовао као рад противваздушне одбране. До сада није погрешио. И био је сигуран да је пројектил оборен." Након те изјаве, градоначелник Дњепра Борис Филатов описао је Арестовича као "самољубивог скота".

Осим тога, позвао је Службу сигурности Украјине и противобавештајну службу да одговоре на изјаве саветника.

Коментар је изазвао бес у Украјини, што је навело Арестовича да се извини.

"Нудим своје искрено извињење жртвама и њиховој родбини, становницима Дњепра и свима који су били дубоко повређени мојом погрешном верзијом разлога зашто је руска ракета погодила стамбену зграду", написао је на Фејсбуку.

Затим је повукао своје онлајн извињење, рекавши да је у својим почетним коментарима јасно рекао да је његов закључак само прелиминарна теорија.

Током дана је Вагнерова група заузела ји стратешки важно насеље Сол. Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Index.hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА