Најновије

"ДУГО СМО ТРПЕЛИ, ВУКЛИ СУ НАС ЗА НОС" Путин: ситуација у Донбасу не може се решити мирним путем

Како каже, обмањивали су Русију

Владимир Путин. (Фото: ria.ru)

Русија је учинила све у циљу нормализације ситуације у Донбасу мирним путем, али то, по дефиницији, није било могуц́е, рекао је руски председник Владимир Путин. Он је указао да Русија није могла да не реагује на догађаје који су се одиграли у Украјини 2014. године, између осталог на истребљивање становништва које говори руски језик.

- Дуго смо трпели, дуго смо покушавали да се договоримо. Како се сада испоставило, вукли су нас за нос, обмањивали. Није први пут да нам се тако нешто дешава. Ипак, учинили смо све како би се ситуација нормализовала мирним путем. Сада је постало очигледно да је тако нешто, по дефиницији, било немогуц́е - рекао је Путин током сусрета са ветеранима Другог светског рата а поводом 80. Годишњице од пробијања блокаде Лењинграда.

- Непријатељ се спремао да сукоб претвори у опасну, горец́у фазу. Није нам преостало ништа друго него да урадимо ово што сада радимо - додао је Путин. Према Путиновим речима, све што Кремљ ради, укључујуц́и операцију у Украјини, јесте "покушај да се заустави овај сукоб и заштити свој народ који живи у Донбасу".

- То су наше историјске територије - додао је он.

Према његовим речима, борбена дејства у Донбасу не престају од 2014. године и све активности Русије, укључујуц́и специјалну операцију, усмерене су на то да се прекине тај рат.

- Свеобухватна борбена дејства у Донбасу трају од 2014. године, уз примену тешког наоружања, артиљерије, тенкова и авијације. Све се то догађало. Све што радимо данас, укључујуц́и специјалну операцију – то је покушај да се прекине тај рат. У томе је смисао наше операције. И да заштитимо наш народ који тамо живи - рекао је Путин.

О пресецању снабдевања гарнизона у Марјинки прочитајте ОВДЕ.

Извор: sputnikportal.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА