Најновије

ВЛАДИМИР ПРЕБИРАЧЕВИЋ: Русија сигурно побеђује

Владимир Пребирачевић (Фото: Јутјуб)

Пише; Владимир Пребирачевић, директор Српско-руског центра “Мајак”

Завршава се једанаести месец сукоба у Украјини и многи су на западу свесни да Украјина нема никакве шансе да победи. И поред тога Колективни запад посвећено снабдева оружјем и муницијом украјинску војску у нади да ће сукоб дуго трајати и да ће на тај начин исцрпети руску економију јер за овакав вид вођења рата морате имати много ресурса на располагању. Несрећа по Колективни запад је та да у Русији ресурса не мањка.

Руска војска је добила новог главнокомадујућег у Специјалној војној операцији генерала Герасимова који је уједно и начелник генералштаба целе руске војске па самим тим овај сукоб улази у нову фазу. Фазе сукоба све време одређује руска страна која међа тактички приступ у овом сукобу прилагођавајући се стално ситуацији на терену али и на терену геополитичком јер ово није неки мали локални сукоб него сукоб који има импликације на цео свет на овај или онај начин.

Без обзира на све што се може чути од стране украјинске пропагандне машинерије која је подржана на све могуће начине са западном  медијском машинеријом руска страна доследно спроводи своје замисли без обзира да ли се некоме у први мах свиђа или не свиђа донето решење. Најбољи пример за то је напуштање Херсона који је супротна страна на све начине покушала да прикаже као победу али ни на западу становништво није више толико убеђено у маркетинг у реализацији професионалног глумца који сваки дан наступа на малим екранима у овој трагедији коју игра.

Руска војска има иницијативу на Доњецком фронту и полако и темељно уништава непријатељску војску и технику крчећи себи пут кроз густо насељено подручје Доњецка препуно бункера и утврђених ватрених тачака које је непријатељ припремао осам година уз сву помоћ инструктора из НАТО земаља. Соледар је ослобођен а Северск и Бахмут се системски окружују уз пресецање логистичких веза међусобом тако да се њихово ослобођење очекује у недељама пред нама уз огромне или још и веће људске жртве које ће украјинска војска положити на олтару интереса запада а новац је једино чему се моле и надају у овој ситуацији.

Русија ће свакако ове године наставити према Славјанску и Крематорску како би ислобађањем истих испунила један од циљева Специјалне војне операције у Украјини а то је ослобођење целог Донбаса али сада и окупираних територија Руске Федерације јер дефакто је то територија Русије и ту нико ништа не може да промени. Русија сигурно побеђује у овом сукобу а усуђујем се опет поновити реченицу од пре скоро годину дана а то је да ће и Одеса па све горе уз реку Дњепар до Кијева бити руска територија поново свиђало се то некоме или не.

Извор: Мајак

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА