Најновије

"ОДБРАНА ЈЕ ЖИВОТОМ СКОПЧАНА": Кнежевић одушевљен херојством Срба са Косова и Метохије

Председник Демократске народне партије у Црној Гори и један од лидера Демократског фронта Милан Кнежевић истакао је да херојство Срба на Косову и њихова одлучност да на барикадама бране своја огњишта представља подвиг достојан дивљења и поноса.

Милан Кнежевић. (Фото: Јутјуб)

Кнежевић је навео да пуштање из притвора ухапшених Срба представља велику дипломатску победу Србије у којој је председник Александар Вучић показао државничку мудрост и одговорност, што је и резултирало таквим исходом.

- Уверен сам да српски народ не жели никакве оружане сукобе и конфликте, али како је казао Његош "обрана је животом скопчана", и Срби на Косову и Метохији само бране своје право на опстанак. И наша је дужност да им помогнемо у тој борби - навео је Кнежевић.

Он је истакао да подржава иницијативу "Отворени Балкан" и додао да би придруживање Црне Горе тој иницијативи у значајној мери појачало њену позицију у региону.

Према његовим речима, чини се да земље региона до 2040. године неће постати чланице ЕУ.

- Уверен сам да би економски показатељи, посебно нова инвестирања у туризам, енергетски сектор, пољопривреду и саобраћај допринели да спремно дочекамо улазак у ЕУ. Међутим, ако ће нас ЕУ и Владимир Билчик већ ове године примити у своје чланство, први ћу јавно иступити против Отвореног Балкана, само ми се чини да ћемо руку под руку са Србијом, Албанијом, Македонијом и Босном и Херцеговином неке 2040. добити условни позив - навео је Кнежевић.

CNN ПРИЗНАО, НАТО ГУБИ ЖИВЦЕ СА КИЈЕВОМ! Зеленски на све тањем леду, Запад би ускоро могао да га на тера са склопи мир са Москвом

Извор: Borba.me

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА