Најновије

ЛИЦЕМЕРНА АМЕРИКА! Захарова раскринкала нову иницијативу Вашингтона

Иницијатива "Велкам корпс" (Welcome Corps) коју је најавио амерички државни секретар Ентони Блинкен указује на упадљиво, али очигледно америчко лицемерје према избеглицама, написала је портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

Фото: ria.ru

Напоменула је да је Блинкен 19. јануара најавио покретање иницијативе која, према њеним речима, има за циљ да државни буџет САД лиши обавеза подршке избеглицама и да тај терет пребаци на приватна домаћинства.

"Вашингтон је у почетку чинио све да стотине хиљада људи постану избеглице у Ираку, Сирији, Либији, Авганистану, а сада и у Украјини, увлачећи ове земље својим оружјем, саветима, а понегде чак и силом у крваве унутрашње ратове", написала је Захарова.

Према њеним речима, када су несрећни становници ових држава напустили своје домове, амерички политички естаблишмент није нашао ништа боље него да понуди сопственим грађанима да они плаћају боравак избеглица у САД.

Захарова је истакла да је пребацивање финансијских обавеза државе у приватне руке судбина земаља које нису у стању да обезбеде нормално функционисање државног апарата, нити су способне да задовоље друштвене потребе и хуманитарну администрацију.

"Можда ће Американци ускоро моћи да штампају новац код куће? Са становишта економије, штета ће бити минимална: долари и даље нису ничим подржани, осим рекордним износим јавног дуга од 31 трилиона", она сажео.

Како је наведено на сајту покрета "Велкам корпс", иницијатива је да се обични Американци окупе у групама како би подржали избеглице у њиховој адаптацији на ново друштво. Такве групе, према условима покрета, морају да броје најмање пет учесника старијих од 18 година који живе у непосредној близини. Долазак првих избеглица у оквиру програма очекује се у априлу 2023. године.

Напад тактичким нуклеарним оружјем на украјинске трупе код Запорожја као све реалнија могућност

Извор: RT

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА