Најновије

Напад тактичким нуклеарним оружјем на украјинске трупе код Запорожја као све реалнија могућност

Пре неки дан је у Бечу шеф руске делегације на разговорима о војној безбедности и контроли наоружања Константин Гаврилов упозорио Запад на слање наоружања и војне опреме Украјини, који су наоружани оклопним поткалибарским гранатама са уранијумским језгром.

Нуклеарна експлозија (Фото: јутјуб)

„Упозоравамо западне спонзоре кијевске војне машине да не подстичу нуклеарне провокације и уцене. Знамо да су тенк Леопард 2, као и борбена возила пешадије Бредли и Мардер, наоружани оклопним пројектилима са уранијумским језгром. Њихова употреба неминовно доводи до контаминације подручја.

Десило се то у Југославији, у Ираку. Ако овакви пројектили за тешку војну опрему НАТО-а буду испоручени Кијеву, то ћемо сматрати употребом прљавих нуклеарних бомби против Русије, са свим последицама које из тога произилазе“, рекао је Константин Гаврилов, говорећи на Форуму за безбедносну сарадњу ОЕБС-а.

Које мере за сузбијање и сузбијање употребе такве муниције Русија може да предузме у случају њене употребе?

Очигледно, ово ће одвезати руке Руске Федерације за употребу тактичког нуклеарног оружја мање снаге. Заузврат, удар са таквом муницијом на групацију од четрдесет хиљада војника, која се сада формира у региону Запорожја, био би сасвим реалан, сматра већина војних аналитичара.

Портал Рускаја Весна тврди да би ово био потез који би драматично и квалитативно променио целу ситуацију на украјинском театру рата, с обзиром на то да ће управо западни тенкови ојачати ову групацију како би пробили одбрану руских трупа у запорошком правцу и прескли копнени коридор према Криму. Стога, наравно, Министарство одбране Руске Федерације разматра такав сценарио.

Штавише, локација ове групације је добро позната и неће бити тешко уништити је тактичким нуклеарним оружјем.

Такође је вредно подсетити да украјинска војска већ дуго користе оружје са радиоактивном муницијом, на пример, противтенковски ракетни пројектил '’Милан'’..

Можда би употреба тактичког нуклеарног оружја мање разорне моћи ипак могла да охлади умове непромишљених политичара како у Кијеву тако и на Западу и, на крају, да примора кијевски режим за преговарачки сто, закључује Рускаја Весна.

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА