Најновије

ФРАНЦУСКИ ЕВРОПАРЛАМЕНТАРАЦ: Космет је српски и то мора остати - понуде ЕУ, Берлина и Париза су увреда

Француски европарламентарац Никола Беј назвао је увредом француско-немачки предлог да Београд призна независно Косово у замену за неасно обећање чланства у ЕУ и поручио да Космет мора да остане српски, јер је историјска колевка српског народа.

Косовска Митровица (Фото: Јутјуб)

- Морамо да наставимо да говоримо истину о томе шта се дешава на Косову и Метохији, да пробудимо западно мишљење о томе кроз шта хришћани тамо пролазе. Медијско ћутање које скрива право стање једино је што омогућава западним лидерима да наставе да подржавају Албанце - рекао је Беј за Вечерње новости.

Он је нагласио да је крајње време да Европска комисија, која дијели лекције о људским правима, поштује територијални интегритет Србије и основне принципе међународног права.

У осврту на напад на српске младиће на Космету и чињеницу да су то западни моћници и медији прећутали, Беј је рекао да је очигледно да би, када би западни медији и лидери проговорили о овој драми, званична и лажљива ситуација на Косову била доведена у питање.

Беј је навео да је на лажи заснована и акција НАТО-а и западних сила од 1999. године до сада.

Према његовим речима, Срби су 1999. године били криви што су желели да живе међу собом и нађу своју нацију уједињену, независну и јаку.

- То је оно што је дато скоро свим народима Европе, чувено право народа на самоопредељење. Срамно је да је то Србима забрањено - поручио је Беј.

Он је навео да пројекат "велике Албаније" представља директну претњу Европи.

- На прилично сличан начин, пројекат великог Отоманског царства који носе Турска и Азербејџан са жељом да анектира Јерменију и искорени Јермене, захтева политички, дипломатски и по потреби војни одговор солидарности Европљана са Јерменима - рекао је Беј. 

Извор: СРНА

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА