Најновије

ОДГОВОРИЋЕМО ИМ СВИМ РАСПОЛОЖИВИМ СРЕДСТВИМА: Русија жестоко упозорила САД, ово се спрема ако ситуација ескалира

Москва ће се свим расположивим средствима супротставити америчкој линији наношења стратешког пораза Русији, каже заменик шефа руске дипломатије.

Фото: ria.ru

Сергеј Рјабков је у интервјуу за Спутњик, истакао да је, практично, према свим показатељима који се могу замислити са становишта билатералног дијалога са Сједињеним Америчким Државама, ситуација тренутно доспела у ћорсокак.

“Наши односи су доспели у овај ћорсокак због антируске линије Вашингтона, која се заоштравала из године у годину, из месеца у месец током последњих година. Целокупна безбедносна ситуација, укључујући контролу наоружања, испоставила се као талац у оквиру линије САД наношења стратешког пораза Русији“, објаснио је дипломата.

Рјабков је поручио да ће се Русија најодлучније супротстављати томе, користећи сва расположива средства и начине.

Руски дипломата је нагласио да Русији од Запада не треба ништа и да Москва жели да је оставе на миру, али да НАТО застрашује суседне земље русофобичним страшним причама.

“Вишекратно смо стављали до знања, објашњавали на леп начин, али и у оштријој форми да то не треба радити, да ће бити последица. Ми се нећемо одрећи наших легитимних безбедносних интереса и нећемо дозволити вређање руског народа. Американци нису слушали нити озбиљно схватили наша упозорења, већ су само настављали да на све начине хушкају Кијев против Москве“, оценио је заменик министра.

Према његовим речима, у условима када су Сједињене Америчке Државе одлучиле да Украјини испоруче тенкове, бесмислено је разговарати не само са Кијевом, већ и са његовим покровитељима који повлаче конце.

“Наш став поводом овога је добро познат, а мислим и Вашингтону такође. Спремни смо да размотримо све озбиљне иницијативе о решавању украјинске кризе, али их до сада нико није стварно формулисао. У тренутним условима када је Вашингтон објавио одлуку да испоручи тенкове, а његови вазали се, укључујући Отаву, такмиче ко ће и колико оклопних возила испоручити Украјини, посебно старих, бесмислено је разговарати не само са украјинским нацистима, већ и са њиховим покровитељима који повлаче конце. Многи од њих су једноставно смешни због своје неупућености“, подвукао је Рјабков.

Дипломата сматра да након изјава бивше немачке канцеларке Ангеле Меркел, некадашњег француског председника Франсоа Оланда и претходног британског премијера Бориса Џонсона, “ако је неко и имао илузије о посредовању Запада поводом минских споразума и нормандијског процеса, оне морају коначно бити одбачене“.

Извор: sputnikportal.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА