Најновије

ОДЗВОНИЛО ЕКСТРЕМИСТИМА: Лукашенко потписао указ!

Председник Белорусије Александар Лукашенко потписао је закон о могућности губитка држављанства републике за лица осуђена за екстремизам и која се налазе ван земље, саопштила је прес-служба шефа белоруске државе

Александар Лукашенко. (Фото: president.gov.rs)

Шеф државе Александар Лукашенко је 5. јануара потписао закон о изменама и допунама закона „О држављанству Републике Белорусије“, наводи се у саопштењу.

Напомиње се да документ „предвиђа могућност да лице изгуби белоруско држављанство стечено рођењем – у вези са присуством правоснажне пресуде белоруског суда, којом се потврђује учешће ове особе у екстремистичким активностима или наношење тешке штете интересе Белорусије, ако се таква особа налази иза њених граница."

- Изменама је посебно предвиђено да се разјасни круг лица која су рођењем стекла држављанство Републике Белорусије, обавеза полагања заклетве лица која стичу држављанство Републике Белорусије и обавеза држављанина Републике Белорусије. Република Белорусија да обавести надлежне органе о свом држављанству стране државе, боравишној дозволи у страној држави, другом документу који даје право на бенефиције и бенефиције у таквој држави“, наводи се у саопштењу.

Према његовим речима, закон који је потписао председник има за циљ унапређење законодавства о држављанству како би се обезбедила национална безбедност - пренела је РИА.

Ко држи цео свет у шаци, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА