Најновије

Данас велики народни протест у Штрпцу због рањавања и напада на српског дечака и младиће

Велики народни протест поводом бруталног покушаја убиства српског дечака Стефана и српског младића Милоша Стојановића у Готовуши, напада на српског младића Стефана Томића у Клокоту, као и континуиране антисрпске репресије, биће одржан испред дома културе у Штрпцу, саопштила је Српска листа.

„Позивамо све грађане са целог Косова и Метохије да дођу на овај миран и демократски протест, да пружимо подршку рањенима и њиховим породицама, али и подигнемо глас против тираније Аљбина Куртија чија је последица угрожавање мира и континуирани прогон српског народа на овим просторима“, саопштила је Српска листа.

Стефан (11) и Милош (21) Стојановић рањени су у петак, када је на њих, како тврди Канцеларија за КиМ, без икаквог повода, из возила у покрету пуцао локални Албанац. Они су у тренутку напада ишли поред пута и носили бадњак када је нападач на њих отворио рафалну паљбу.

Тзв. косовска полиција саопштила је да је ухапсила мушкарца осумњиченог за пуцњаву, коју је оквалификовала као „убиство у покушају“, а тужилаштво је затражило једномесечни притвор.
Према последњим информацијама, Стефан и Милош су добро и опорављају се.

Још један напад забележен је на Божић, у селу Клокот код Гњилана, када је група Албанаца напала и претукла Стефана Томића (18) док се враћао са Божићне литургије.

После рањавања у Готовуши Срби из околине Штрпца блокирали су пут ка Урошевцу и започели протесте, а они су прекинути после разговора са представницима локалне власти и обећања полиције да ће поново поставити контролне пунктове.

Teшко стање украјинских трупа потврдио је и саветник Зеленског. Шта се дешава у Соледару читајте ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА