Најновије

"НЕ ЗНАМ ШТА ЈЕ ЊИХОВ ПРОБЛЕМ" Додик одговорио америчкој амбасади

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да ће прослава Дана Републике и даље бити 9. јануара ма шта ко причао.

Фото: Јутјуб

Додик је коментаришући саопштење амбасаде САД поводом прославе 9. јануара поручио да у прес центрима амбасаде САД седе Бошњаци.

- И ја ћу дати своје саопштење када САД буду обележавале 4. јули. Не знам шта је њихов проблем. Не знам шта хоће од нас? Да се одрекнемо историје? На крају крајева, народ је на референдуму рекао да је то Дан Републике, а тај референдум не може да поништи ниједна амбасада. Како могу да пропусте 1. март који Срби не обележавају? Доста више тога, али можда да се опет вратим на почетак, пишите шта хоћете, ми ћемо и даље обележавати Дан Републике Српске 9. јануара - рекао је Милорад Додик.

Додик каже да је поносан што се дефиле и прослава Дана Републике Српске одржала у Источном Сарајеву и да ће Срби прослављати 9. јануар ма шта ко причао.

- Показало се оправданим што смо обележавање Дана Републике Српске фокусирали да Свечана академија и пријем буду у Бањалуци, а овај дефиле је био прилика да се покаже окупљеност око Републике Српске. То је била манифестација, не како би неки зли језици рекли манифестација само полицијске способности, што између осталог и јесте, али је сигурно и манифестација младости. Поносан сам што се то овде одржало. Мислим да ћемо сваке друге године дефиле држати у Бањалуци. Окупио се значајан број људи. Видео сам неке људе који су дошли из Бањалуке, Градишке, Приједора. Интегрална идеја Српске је жива и важна - изјавио је Додик за АТВ.

Он поручује да Српска није трн у оку некоме, него порив за слободом и да ће она опстати, без обзира на оно што причају критичари.

- Поједини политичари у Сарајеву покушали су да мењају Србе. Да мењамо датум и слично. Па би ми морали да мењамо све датуме који су њима сумњиви. Несумњиво је Република Српска формирана 9. јануара. Ја сам тога сведок. Нико ништа другачије није причао осим тога да живимо у миру. Критичарима није проблем ни 9. јануар, колико им је проблем година. Морамо да променимо наратив. Нека они остају у својим критикама, а ми ћемо обележавати своја достигнућа. Република Српска инвестира значајан новац у многе градове. Све је ово наш народ остварио и наша држава Република Српска. Нико не може довести у питање 9. јануар. Лакше им је да се навикну и да пониште ту одлуку суда. То је Дан Републике свидело се то коме или не - закључио је Додик.

ОСТАЛИ СМО ДО ПОСЛЕДЊЕ КАПИ КРВИ Украјински војник снимио опроштајну поруку у Соледару: Збогом родбино, волим вас! (ВИДЕО)

Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА