Најновије

УЦЕНА ПРИШТИНЕ: Ништа од ЗСО док Београд не призна "Косово"

Није на ЕУ да представља нацрт статута ЗСО, већ би "нормалан редослед ствари" био да то учини Приштина, рекао је Гљаук Коњуфца

Председник скупштине привремених приштинских институција Гљаук Коњуфца изјавио је да захтев Запада да се формира Заједница српских општина неће бити испуњен уколико међународна заједница не изврши притисак на Београд да призна такозвано Косово.

Коментаришући нацрт статута ЗСО који је стигао од ЕУ, Коњуфца је у интервјуу за сервис "Гласа Америке" на албанском језику рекао да није на Унији да представља нацрт статута, већ да је "нормалан редослед ствари" био да то учини Приштина.

Како је рекао, то се десило због застоја процеса услед дешавања на северу 24. септембра, када је међународна заједница схватила да ће то можда на дуже време блокирати политички процес и процес дијалога са Београдом.

"Управо из тог разлога им се жури да предложе статут, преузимајући надлежност од Косова. Нигде, ни у једном веродостојном документу, на коме се заснива цео преговарачки процес, није наведено да је предлог статута заједнице општина са српском већином у надлежности Европске уније", сматра Коњуфца.

ЈЕЗИВИ ВАПАЈИ БОЛА И УЖАСА: Снимак са прве линије који није за свакога (ВИДЕО)

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА