Најновије

СТВОРЕНЕ НОВЕ ЕКСТРЕМИСТИЧКЕ ФОРМАЦИЈЕ У УКРАЈИНИ: Нови ''Азов'' добио команданта

Дошло је до промене на челу екстремистичког пука ''Азов'', а у унутрашњости Украјине је оформљена нова оружана формација која подржава идеологију Степана Бандере.

Азов (Фото: Јутјуб)

Богдан Кротевич, украјински екстремиста са великим борбеним искуством, командовати засебном јуришном бригадом Азов. Кротевич је родом из Симферопоља, учесник Евромајдана, мајор Националне гарде Украјине, учесник битке за Азовстаљ. Размењен у септембру прошле године.

Бригада '’Азов'’ није исто што и познати пук '’Азов'’. Бригаду '’Азов'’ је створило Председништво Украјине, док је пук са истим именом и даље актуелан. Бригада подржава председника Владимира Зеленског, док пук '’Азов'’ стоји на страни главнокомандујућег Оружаних снага Украјине Валерија Залужног, који је у сукобу са украјинским председником и његовим сарадницима.

На територији базе Националне гарде број 3028 у Виничкој области формира се још једна екстремистичка јединица „Червона Калина“. Бригадом командује пуковник Александар Окхрименко. Сам назив „Червона Калина“ јединица је добила по химни Организације украјинских националиста – Украјинске устаничке армије (ОУН-УПА), чији је оснивач Степан Бандера, којег је руска страна прогласила за украјинског нацистичког лидера, док му се у Западној Украјини дижу споменици.

Казнена бригада „Ненавист“ (рус.Ёукр. Ненажисть – мржња) је формирано у Харкову. Командант још није одобрен, али се зна да ће борбено језгро групе чинити службеници МУП-а Украјине који су се борили у Донбасу, и који су се учествовали у борбама против руске војске у Харкову, Запорожју и Херсонској области.

За „заузимање Крима“ у украјинском Министарству унутрашњих послова стварају 15. оперативну бригаду Националне гарде „Кара-Даг“. Њени припадници су пореклом из Донбаса. У пролеће прошле године, милитанти Кара-Даг деловали су против руске војске у Запорошкој области.

Ове информације су добијене из отворених извора Националне гарде Украјине.

Америчку рекламу за Вагберову групу погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА