Најновије

Милица Ђурђевић Стаменковски: Власт напада искључиво државотворну опозицију

Председница странке Заветници Милица Ђурђевић Стаменковски је позвала посланичке групе у Скупштини Србије да договоре "црвене линије" по питању преговора с Приштином и тиме, како је казала, ограниче председника Србије Александра Вучића.

Она је током скупштинске расправе најавила и да ће се повући из политике уколико Вучић одбије "свако слово француско немачког предлога", којег је назвала "ултиматумом". Оптужила је власт да преко "режимских медијских мегафона" на посланицима њене странке "црта мету", те питала Вучића ко је он да одредју "ко је лажни, а ко прави патриота".

Показала је, током говора, насловну страну листа "Информер", који је оптужио Заветнике и њеног супруга да су по налогу Русије хтели да запале зграду Скупштине Србије.

Одбацила је те наводе, те додала да су ту зграду 2000. године запалили они који су "у џеповима имали доларе, а не рубље". Казала је да Заветници нису никога увредили и напали, те питала да ли је увреда ако за предлог каже: "француско немачки ултиматум".

Питала је и да ли је премијерка Ана Брнабић данас, уместо у парламенту, "у шопингу у Бечу или Венецији", и тврдила да Брнабић има два пасоша - српски и хрватски.

По речима Ђурђевић Стаменковски, Вучић и власт нападају искључиво "државотворну опозицију", а Вучићу препоручила да позове и посланика Странке слободе и правде Борка Стефановића да потврди наводе Информера.

"Устав Србије или ултиматум, а ми увек кажемо Устав", рекла је она, те показала и мајицу с натписом "Нема предаје" и скицом територије Косова у бојама државне заставе Србије.

Вучић је одбацио наводе Ђурђевић Стаменковски те додао да је више пута казао да ће увек поштовати Устав Србије. Негирао је да Брнабић има два пасоша, а такве тврдње назвао срамотним, те казао да два пасоша има коалициони партнер Заветника, лидер Нове Демократске странке Србије Милош Јовановић.

Вучић је, поводом става председнице странке Заветници о листу Информер, казао да "изгледа да су имали праве информације" јер: ;"скупили ; сте се данас испред Скупштине, али вас је било мало да било шта урадите", рекао је Вучић.

Казао је и да је мајицу коју је показала Ђурђевић Стаменковски одштампала Српска напредне странка и то 50.000 комада, те јој захвалио што ју је показала.

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) Руски диверзанти извели заседу у украјинској позадини

Извор:nspm.rs


 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА