Најновије

ПУКОВНИК МЕКГРЕГОР: Русија наставља рат до потпуног пораза украјинске војске

„Неће стати док не униште Оружане снаге Украјине које представљају претњу Русији. Ми то зовемо 'инвазија', али у ствари то је контранапад”, сматра амерички пуковник Даглас Мекгрегор.

Руска војска (Фото: РИА Новости)

Русија ће наставити специјалну операцију до потпуног пораза Оружаних снага Украјине, које су уз помоћ Запада постале претња њеној безбедности, изјавио је бивши саветник америчког министра одбране, пуковник Даглас Мекгрегор, преноси РИА новости.

„Неће стати док не униште Оружане снаге Украјине које представљају претњу Русији. Ми то зовемо 'инвазија', али у ствари то је контранапад. Руси одговарају на претњу која је проширила своје метастазе широм Источне Украјине и требало је да уништи саму Русију“, поручио је Мекгрегор на свом Јутјуг блогу.

Према његовим речима, одлуку о потпуној демилитаризацији Оружаних снага Украјине донео је председник Владимир Путин на почетку специјалне операције.

Мекгрегор је раније проценио украјинске жртве на 150.000.

Како је навео, због недостатка средстава за мобилизацију, Кијев мора да предузме хитне мере и регрутује у војску тинејџере од 13 година и војно неспособне.

Истовремено, он је високо oценио обученост припадника руске војске и одговоран приступ извршавању борбених задатака, преноси Танјуг.

Москва од 24. фебруара спроводи специјалну војну операцију демилитаризације и денацификације Украјине.

Владимир Путин је њен циљ назвао „заштитом људи који су веć осам година били изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. Оружане снаге имају задатак да ослободе Донбас и гарантују безбедност Русије.

О ликвидацији америчког војника у Бахмуту прочитајте ОВДЕ.

Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА