Најновије

НЕМАЧКА ВОЈСКА СПРЕМА СЕ ЗА РАТ: Генерали оценили да је "Русија акутна претња"

Бундесвер се спрема да води рат са Русијом, пише на сајту Центра за истраживање "Глобал рисрч", а аутор текста, професор Мишел Чосудовски, са Универзитета у Отави(Канада), указује на тајни документ владе немачког канцелара Олафа Шолца. Берлин прецизира да би то био искључиво одбрамбени рат и наговештава да генерали Бундесвера разишљају о могућем нападу руске војске на Немачку, а у складу са тим, праве стратегију.

Немачка војска. (Фото: Јутјуб)

Још крајем минуле године, најављено је преструктурирање немачких оружаних снага, под образложењем да рат у Украјини налаже предузимање превентивних мера. Шефица дипломатије у Шолцовој влади, Аналена Бербок се, дакле, последњих дана јануара, није "гађала" појмовима, због чега је, не једном, исмејана у медијима, него се буквално изланула. Она је, заправо, пренела међународној јавности закључак Парламентарне скупштине Савета Европе, од 25. јануара 2023. године да "су Немачка и њени савезници у НАТО у рату са Русијом".

Оно што ЕУ и НАТО нису ударали на велика звона, јер се и међу чланицама Алијансе још воде расправе о томе, Бербокова - која је, како подсећа Чосудовски, "спољну политику студирала на Форуму за младе глобалистичке лидере Клауса Шваба - самоиницијативно је емитовала у етар.

Мега реформа Бундесвера, како је назива Чосудовски, покренута је, јер су немачки војни стратези "недвосмислено идентификовали Русију као акутну претњу". Тајни документ под називом "Оперативни водич за оружане снаге", са потписом генерала Еберхарда Цорна, процурео је средином новембра 2022. године, а о том документу на 68 страница у коме се истиче да "се Бундесвер интензивно припрема за сваки могући сценарио", писао је магазин Шпигл, а пренеле су и "Новости".

Професор Чосудовски подсећа на речи Бербокове и истиче да их итекако треба узети за озбиљно. Њена изјава и овај тајни документ заједно, сугеришу да Берлин, први пут после Другог светског рата, размишља о ангажовању Бундесвера на Истоку.

Руси крећу у велику офанзиву у року од 10 дана!

Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА