Најновије

МОСКВА ИСПОСТАВИЛА УСЛОВЕ КИЈЕВУ: Основа за решавање сукоба

Руски стални представник при УН Василиј Небензја на састанку Савета безбедности те организације навео је захтеве за Кијев, који би требало да постану основа решење сукоба.

Руска војска (фото: РИА Новости)

„Потрудићемо се да никада у будућности са територије Украјине не дође претња ни Русији, ни њеним савезницима, ни руској култури, ни руском језику. Никада више неће бити величања Хитлерових саучесника који су убили стотине људи. хиљаде Јевреја, Руса, Пољака и Украјинаца“, рекао је дипломата.

Према његовим речима, план поравнања који је предложио украјински председник Владимир Зеленски је неостварив.

„Такозвана формула Зеленског је само исмевање концепта мировног плана“, нагласио је Небензија.

Почетком новембра Зеленски је најавио формулу од десет тачака. Међу његовим предлозима је: обезбеђивање радијационе и нуклеарне сигурности, прехрамбена и енергетска безбедност, ослобађање свих затвореника, обнављање територијалног интегритета, повлачење руских трупа и прекид непријатељстава, повратак правде, сузбијање екоцида, спречавање ескалације, фиксирање прекида непријатељстава.

Како је у интервјуу за РИА Новости рекао министар спољних послова Русије Сергеј Лавров, Русија не намерава ни са ким да разговара на основу „формуле мира“, очигледно је да сам Кијев није спреман за дијалог. Он је додао да Москва није одустала од идеје о дипломатском решењу сукоба.

О повлачењу украјинске војске из Купјанска прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА