Најновије

Иницијатива младих за људска права поднела 308 захтева за уклањање мурала и графита посвећених Ратку Младићу

Иницијатива младих за људска права је поднела 308 пријава комуналним службама 10 градова и општина у Србији са захтевом да се уклоне мурали и графити који су посвећени Ратку Младићу, саопштено је данас.

Иницијатива у саопштењу наводи да комуналне службе градова и општина имају законску обавезу уколне графите у Србији са ликом Ратка Младића, али и од свих других графита који позивају на мржњу, као што је знак З.

Укупно 308 пријава за уклањање графита и мурала посвећених Ратку Младићу, настало је на основу информација више од 120 грађана широм Србије које смо добили током кампање мапирања мурала од септембра до децембра 2022. године под називом “Да истина више не касни”, наводе у саопштењу.

Као даље наводе, поступање комуналних служби у виду уклањања графита по основу одлука о комуналном реду, не сме бити инцидент већ правило.

„Од 308 графита и мурала посвећених Младићу, више од 250 се налази на територији града Београда, што показује организовани и масовни одговор насилничких група на наш захтев да се мурал Ратку Младићу на углу улица Његошеве и Алексе Ненадовића у Београду уклони. Зато посебно позивамо комуналне службе града Београда и општине Врачар да акцију чишћења мурала Младићу симболично почну од ове раскрснице, тако што ће уклонити и мурал Ратку Младићу и Драгољубу Михаиловићу, јер њихово постојање односно уклањање представља семафор који показује да ли се у Србији поштује закон или злочин“, закључује  Иницијатива младих за људска права.

Подсећамо, Конзервативни покрет НАШИ је пре пар дана плакатима честитао рођендан Ратку Младићу, фотографије можете погледати ОВДЕ.

РУСИ, СПРЕМИТЕ СЕ! Амерички официр упозорава, нови фронт се може отворити сваког часа - удар на Русију са југа

Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА